Kapcsolat
kapcsolat 02

Ajánlatkérés

normafa leaf white

Megközelítés

A Svábhegyen a fogaskerekű vasút vonalát keresztezve indul az Eötvös út, amely felvisz egészen a Normafa kapujáig. Az út végén lévő Normafa Club House kültéri parkolóhelyet biztosít vendégei számára.

A Normafa könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is, a Széll Kálmán térről induló 21-es és 21A jelzésű buszokkal.

normafa leaf 49585d

Közel a városhoz, közel hozzátok

A Normafát talán még azok is ismerik, akik sohasem jártak a Budai-hegység peremén, a XII. kerületnek ezen a részén. A népszerű kiránduló- és síelőhely nem véletlenül örvend ilyen széles ismertségnek, hiszen a városközponttól 15-20 percnyi utazással máris a Sváb-hegy legmagasabb pontján, egy gyönyörű sportolásra és aktív kikapcsolódásra alkalmas parkban találjuk magunkat. A Normafán található hatalmas tisztásról pedig remek kilátás nyílik a fővárosra és a környező budai hegyekre.

A csodálatos, erdővel borított hegytető a főváros legszebb kilátópontja, a múlt század művészeinek kedvenc kirándulóhelye volt. A korábban itt álló többszáz éves bükkfa alatt énekelte el Klein Róza, Bellini Norma című operájának nagy áriáját. Innen kapta a környék a Normafa nevet. A legenda szerint a táj névadó bükkfájának története Mátyás király idejéből származik. Az eredetileg Viharbükk elnevezésű ős öreg bükkfát – miután hosszú évszázadok viharjait túlélte – végül 1927-ben egy villámcsapás pusztította el.